Web 3.0, içerik kontrolünün insan elinden çıkarak yazılımların kontrolüne geçtiği dünyadır. Web henüz bitmemiş bir proje olup sürekli geliştirilmektedir. Pek çok internet bilimcisinin ortak düşüncesi ise Web 3.0 çağının oldukça başında yer aldığımız yönünde. Çünkü henüz yapay zeka  teknolojileriyle entegrasyon;  nesnelerin interneti olarak ifade edilen bağlantılar tam olarak oluşturulabilmiş değil. Kişilere özel olarak oluşturulan paneller, aramalarda semantiğin gücünü kullanan sistemler web 3.0’ın hızla yayılmasını sağlıyor.

Semantik Nedir?

    TDK’ye göre Semantik kelimesi anlam olarak bilimsel bir ifade içerdiği için bilim insanlarının alanına girer. Bu yüzden halk arasında pek bilinmez. Türk Dil Kurumu Semantik ifadesini “Anlam Bilimi” olarak açıklamaktadır.

Web 3.0’ ın Özellikleri

Yüksek oranda etkileşim

Çevrimiçi sezgisel aramalar

Nesnelerin interneti

    Web 3.0’ın temel özellikleri olarak sıralanan 3 maddeye daha pek çok farklı unsurun  eklenebileceği unutulmamalı. Ancak söz konusu maddeler bile insanların pek çok konuda yaşamını kolaylaştırabilecek teknolojileri içinde barındırıyor.

Web 3.0 İle Hayata Geçecek Yeni Teknolojiler Neler?

    Semantik Web, aramalar sırasında ulaşacağınız sonuçlarda %99 başarıyı elde etmeyi hedefliyor. Sezgisel olarak çalışması planlanan arama motorları sayesinde kusursuz biçimde aradığınızı bulabilmeniz için yapay zekanın iş başına getirilmesinin hayali kuruluyor.

    Ancak bunun yeterli olduğunu söylemek de mümkün değil. Çünkü Web 3.0 henüz resmi olarak açıklanmış ve ne olduğu tanımlanmış bir versiyon değil.