Instagram'da Ürün Etiketleme Özelliği Herkese Açılıyor!

"Artık kullanıcılar sevdikleri mağazaların ürünlerini satabilecek."

Instagram'ın yaptığı duyuruya göre, Instagram'daki gönderilere ürün etiketleme özelliği artık tüm içerik üretici hesaplar için aktif olacak!

Böylelikle kullanıcılar savdikleri markaların ürünlerini paylaştığı gönderilere etiketleyebilecek. Bu etiketler tıklandığında ise; markaların web sitesine gidecek. Böylelikle markaların web siteleri daha çok trafik alacak ve daha çok satış gerçekleşebilecek. 

Markaların Influencer İşbirlikleri Artacak!

Instagram yaptığı bu hamleyle Influencerlerin önünü açmaı hedefliyor. Instagram'ın uygulayacağı bu yeni özellikle de markalar, Influencerler sayesinde daha fazla satış yapabilme imkanına sahip olacak. 

Markaların Influencerle olan işbirlikleri artacak ve tabiki de kazan kazan ilkesi işlemeye devam edecek.

Peki Bu Ürün Etiketleme Sistemi Nasıl Çalışacak?

Instagram bu özellik için önceliği ABD'deki içerik üreticilerine verdi. İlerleyen aylarda tüm kullanıcılar için aktif edileceğini de duyurdu.

Bir gönderi paylaşıldığında etiketle butonuna tıklayarak Marka > Kategori > Ürün Seçimi yaparak paylaşılan gönderideki ürünler etiketlenebilcek.

Bununla Birlikte Markalar, Etiketlenen Ürünlere Ait Olan Tüm Verileri Görebilcekler 

Ürün etiketleme hangi kullanıcı tarafından, hangi ürünün, hangi gönderiye etiketlendiği verileri markaların görebileceği verielr arasında olacak. 

Bununla birlikte hangi kullanıcıların yaptığı etikelte sayesinde web sitelerinin ne kadar trafik aldığı bilgilerini de görebilecekler.