Reklamlarınız yayında ama istediğiniz geri dönüşleri alamıyor musunuz?

Telaşlanmayın, birçok işletmenin  yaşamış olduğu problemlerin başında reklamlarından istediği performansı yani dönüşleri alamaması.

  Dönüşümlerinizi arttırmanın ilk adımı şirket hedeflerinizi gözden geçirmek ve bu hedeflere uygun reklam kurgusunun yapılmış olduğundan emin olmaktır. Daha sonra dönüşümlerinizi artırmak için çeşitli önlemler alabilirsiniz.

1.Dönüşüm izlemeyi takip edebilirsiniz

Reklam hesaplarınızda değişiklik yapmadan önce mümkün olduğunca mevcut düzenin size ne getirdiğini tespit etmelisiniz. Farklı fikirler edine bilmek için Google Ads in sunmuş olduğu ‘’Dönüşüm İzlemeyi ‘’ kurabilirsiniz.

2.Spesifik Kelimeler kullanabilirsiniz

 Örneğin ‘’ ayakkabı’’ anahtar kelimesi genele hitap edecektir. Bu tarz kelimeler ile arama sağlayan kullanıcıların birçoğu henüz araştırma halinde bulunan kullanıcı olarak görülebilir. ‘’ kadın kırmızı spor ayakkabı’’ terimi ise doğrudan aradığı ürünü bilen ve satın almaya hazır kullanıcı olarak görülmektedir. Sizde terimlerinizi olabildiğince spesifik hale getirebilir, düzenlemelerinizi analiz edebilirsiniz.

3.Kazandığınız trafiği filtreleyebilirsiniz

Reklamlardan kazandığımız trafik bazen potansiyel müşterimiz olmayabilir. Bunun için Google Reklamlarınız da yer alan Negatif anahtar kelime listenizi gözden geçirmeniz önerilebilir.

4.Reklamlarınıza fiyat ekleyebilirsiniz.

Reklamlara fiyat eklemek, dönüşüm oranlarınıza olan etkiyi arttıracaktır. Fiyatı görerek reklamlarınıza etkileşimde bulunan kullanıcı, fiyat aralığını uygun görmüş ve satın alma olasılığı yüksek kullanıcılar olacaktır.

Daha detaylı bilgi için desteğe hazırız.