Üniversitelerden Uygulanabilir Yaratıcı Ekonomi Dersleri


Önümüzdeki yıl neredeyse her kampüste "yaratıcı ekonomi" üzerine bir ders dalgası başlayacak. Bu dersler öğrencilere yalnızca influencer alanının ticari yönünü öğretmekle kalmayacak, aynı zamanda kamera önünde olmak isteyenlerin yaratıcılıklarını ve tarzlarını geliştirmelerine de yardımcı olacak.

Akademinin yaratıcı ekonomiyi benimsemesi, bu endüstriyi sosyal medyanın bir yan ürünü olarak görmenin ötesine taşıyacaktır. IDEMA'ya göre: "Yaratıcı endüstriler, kültürel çeşitliliği teşvik ederek ekonomik kalkınmaya katkıda bulunan önemli bir sektör. Bu sektör aynı zamanda, iş fırsatları yaratarak dezavantajlı grupların kalkınmasına da yardımcı oluyor."

Kaliforniya Üniversitesinde (UCLA) influencer pazarlaması ve sosyal medya üzerine dersler veren Lia Haberman, "Özellikle işletme ve pazarlama ile ilgili olarak, etkileyici pazarlama ve yaratıcı ekonomi ile ilgili kurslarda bir artış olacağını düşünüyorum" diyor.

Her ne kadar bu kurslar öğrencileri, ilk dönem sosyal medya getirisi olan ani influencer popüleriği ile donatamayacak olsa da Haberman, üniversitelerin çeşitli roller için gerekli nitelikler konusunda resmi eğitim sağlayacağını söylüyor.

Bu eğitimler arasında kişisel marka oluşturma, medya kiti hazırlama ve sponsorlarla ortaklık kurma gibi içerik üreticilerinin genellikle kendi başlarına öğrenmeleri gereken konular da yer alıyor.

Sizin bu öngörü hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!