Instagram'ın geçtiğimiz yıl kullanıcılarla buluşan ve X'e rakip olarak gösterilen uygulaması Threads kapatılıyor.

Daha önce uygulama, kullanıcıların Instagram hesaplarını silmeden Threads hesapların da kapatamaması olayı ile tepki çekmişti.

Yakın zaman da ise Türk Rekabet Kurulu'nun Instagram verilerinin uygulamada kullanılamayacağına karar vermesi üzerine sorun çözülene kadar Threads'in Türkiye'deki kullanıcılar için kapatilmasina karar verildi.

Türkiye'deki kullanıcıların çok değerli bulduğunu belirten şirket, Rekabet Kurumu'nun kararına itiraz edeceklerini ve en kısa sürede Threads'i tekrar sunmayı umduklarıno da ekledi.

 Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan resmi açıklama:
“Threads’i Türkiye’de geçici olarak durduracağız. Türk Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan’dan itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacağız. Türkiye’de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımı bundan etkilenmeyecek. Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak durduracağız. Türkiye’de topluluklarıyla Threads’de etkileşim kuranlar için bu kararın son derece üzücü olacağının farkındayız. Oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz:

- Türkiye’de Threads’i kullanan herkes, 29 Nisan’dan önce uygulamada bu karar hakkında bilgilendirilecek.
- Türkiye’de Threads’i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek.
- Threads tekrar Türkiye’ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak.

Bunu Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı nedeniyle yapıyoruz.
Rekabet Kurumu, yakınlarda Threads ile Instagram arasında veri paylaşımını yasaklayan bir geçici tedbir kararı yayınladı. Bu geçici tedbir kararına katılmamakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz.

Rekabet Kurumu’nun kararı, bize Türkiye’de Threads’i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz ve Threads’i mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz."

Siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutma!