Altyazı mı, dublaj mı? Artık her ikisi de Youtube'da mevcut olacak. Youtube'un yayınladığı bloga göre videolarda farklı dillerde sesler artık eklenebilecek.

Youtube, yeni çok dilli ses parçalarını küresel içerik oluşturucuların kullanımına sundu. Daha önce test aşamasında olan ve yalnızca belirli içerik oluşturucuların kullanımında olan özellik, Youtuber'ların tek bir videoya birden fazla ses parçası yüklemesine olanak tanıyor.

Youtube'un birlikte çalıştığı küçük içerik oluşturucu test grubunda sonuçlar çok olumluydu. Youtube, içerik oluşturucuların görüntülenmelerinin %15'ten fazlasının, kanalın ana dilinden farklı bir dilde izlenen dublajlı videolardan geldiğini belirtiyor.

Ocak ayında platformda günlük olarak ortalama iki milyon saatlik dublajlı video izlendi. Veriler, o ay platformda yüklenen 3.500'den fazla dublajlı videolardan elde edildi. Şu an itibari ile, Youtube dublajlı videolarda yaklaşık 40 farklı dil buunuyor.

Bunun ne kadar büyük bir özellik olduğunu vurgulamak için Youtube, ilk test grubunun bir parçası olarak dublajlı videolarla çalışma deneyimini detaylandırmak için en popüler Youtuber olan Mr. Beats ile bir video paylaştı.

İçerik oluşturucuları, bu özellik kullanıma sunulmadan önce dublajlı video içeriği yüklediler. Önceden her dil için yeni ve ayrı bir video yüklenmesi gerekirken şimdi ise tek ve orjinal videoda birden fazla dil kullanılabilecek.

Eğer izleyiciyseniz, herhangi bir Youtube videosunun ayarlarına tıklayarak videonun çok dilli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Normalde videonun kalitesini ayarlayabileceğiniz yere tıklamanız gerekebilir ancak dublajlı videolarda burada yeni bir ayar göreceksiniz. Youtube, parantez içinde izleyenlere kaç dil seçeneğinin olduğunu bildirir ve kullanıcılar açılır menüden birini seçebilir.

İçerik oluşturucuları ise, videoları için alt yazı düzenleyici aracından çok dilli ses ayarları yükleyebilir. Ayrıca Youtuber'lar kütüphanelerine geri dönebilir ve mevcutta paylaşılmış videolarına çok dilli ses araçları yükleyebilir.