Çığır açan bir girişimle Elvis Presley, yapay zeka, holografik projeksiyon, artırılmış gerçeklik, canlı tiyatro ve çoklu duyusal efektlerden yararlanacak sürükleyici bir konser deneyimi olan "Elvis Evolution" ile sahneye sanal bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Şov dünyası uzmanları Layered Reality tarafından yaratılan gösteri, Rock'n Roll Kralı'nın hayatı, şöhreti, 50'ler ve 60'larda başlattığı kültürel hareket ve onun toplumdaki etkisine dair daha derin bir bakış açısı sunarak hayranlarını, önümüzdeki yıllar boyunca Elvis ile tutmayı, vaat ediyor.

Binlerce kişisel fotoğraf ve video çekimlerinden hazırlanan dijital Elvis, müzik tarihindeki ikonik anları ilk kez Birleşik Krallık sahnesinde canlandıracak.

Bu gerçek boyutlu dijital rekreasyon, Londra'nın doğusunda özel olarak inşa edilmiş 3.000 kapasiteli bir arenada gösterilecek.


Layered Reality, Abba Voyage gibi önceki başarısının ardından Elvis Evolution'ın küresel haklarını da güvence altına aldı.

Deneyim sadece konserle sınırlı değil!


Henüz onaylanmasa da Londra'nın merkezi konumu, hayranlar için sürkleyici bir atmosfer sağlayacak gibi duruyor. Çünkü canlı müzik eşliğinde Elvis temalı bir bar ve restoran açılması da planlar arasında.

Gösterinin Kasım ayında Londra gösteriminden sonra Las Vegas, Berlin ve Tokyo'da duraklamalarla dünya çapında turneye çıkması planlanıyor.

Elvis'in bu sanal dirilişi ve Abba Voyage gibi projeler, efsanevi sanatçıları hayata döndürmek için teknolojiden yararlanma konusunda artan bir eğilimi gösteriyor.

Siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bir Black Mirror bölümü yaşar mıyız?