Özellikle son yıllarda sosyal medya platformları, ülkemize dahil olmak üzere kullanıcıların güvenli ve sansürsüz haber içeriklerine hızlıca erişmek için ilk başvurduğu yöntemler arasında.

Bu kadar kullanıcı yüklü platformlar, aynı zamanda yanlış ve provakatif bilgilerin de kaynağı olmaktan kaçamıyor.

 

Böyle bir dönemde YouTube, kullanıcıları güvenilir haber kaynaklarına yönlendirmek için bir haber merkezi oluşturuyor.

YouTube'a göre amaç, kullanıcıların bir konu veya hikaye hakkında çeşitli kaynaklar ve açılardan daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olmak, bir konuyu derinlemesine keşfetmelerini kolaylaştırmak.

YouTube ana sayfasında veya arama sonuçlarında gazete simgesi bulunan ilgili videoyu tıklayarak bir konunun izleme sayfasına erişebilir hale geleceksiniz.

 

YouTube, bu özelliği yaklaşık 40 ülkede kullanıma sunmaya başladı. Özellik sonunda masaüstü ve TV uygulamalarına da gelecek.

 

Youtube haber merkezi nasıl olacak?
Tüm haberler için özel bir merkez sunulacak. Bu sayfada “yetkili kaynaklardan” çeşitli formattaki haberler bir araya getirilecek.Video, canlı yayınlar, podcast’ler ve Shorts içerikler de bu merkez içerisindeki haberlere dahil edilebilecek. Bu sayede kullanıcılar pek çok kaynaktan ve farklı bakış açılarından haberi derinlemesine takip edebilecek.

 

YouTube’un haber direktörü Brandon Feldman ve haber ürün yönetimi direktörü Geoff Samek, “Bu güncellenmiş haber deneyiminin, izleyicilerin bir haber konusuna dalmak istediklerinde çeşitli güvenilir ve farklı kaynaklara erişmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz.” açıklamasını yaptılar.

 

Ayrıca YouTube, uzun haber videoları yayınlama konusunda güçlü bir geçmişe sahip olan ancak Shorts yayınları konusunda gelişmeye ihtiyaç duyan hesaplar için yeni bir Shorts İnovasyon Programı tasarladı.

Şirket, “Artık özellikle seçimler, huzursuzluklar ve doğal afetler zamanlarında, insanları güvenebilecekleri yüksek kaliteli bilgilere ulaştırma konusunda her zamankinden daha fazla kararlıyız.” açıklamasını yaptı.

 

Peki siz bu haber merkezi hakkında neler düşünüyorsunuz?