Tipografi, sanatsal, estetik ve teknik değerlerle yüklü olduğu için genellikle halkın gösterdiğinden daha fazla ilgiyi hak eden bir zanaattır.

Tipografiye diğer tasarım ögeleri gibi eşit odak ve özenle yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz. Sadece yazı tiplerinin metnin "taşıması"değil aynı zamanda tasarımı belirli psikolojik değerlerle doldururlar ve tıpkı resmler ve renkler gibi belirli mesajlar iletirler.

Bazı yazı tipleri enerji ve iyimserlik iletir, diğerleri tasarıma zarif veya sofistike bir his verir, diğerleri romantiktir ve elbette, profesyonel ve oldukça katı olanları da vardır.

Doğru yazı tipi seçimi, tasarımın tutarlılığını sağladığı gibi markalaşma ve estetik bir kişilik oluşturma açısından da son derece önemlidir.

Şu anda kullanılan en heyecan verici "google yazı tipleri"

KRONA ONE

Yetenekli tipgrafik Yvonne Schüttler tarafından yaratılan düşük kontrastlı Sans Serif yazı tipi, son derece okunabilir, geniş ve güçlü bir kişiliğe sahip, yazıyı kalın ve ayırt edici hale getirmek istediğimiz herhangi bir metin için mükemmel bir seçimdir.

ITALIANA

İtalyan topografik geleneğinden, özellikle de el yazısı stilllerinden büyük ölçüde ilham alan bir Sans-Serif'tir. Tasarımcısı Santiago Orozco tarafından, büyük bir estetiğe sahip zarif, sofistike bir yazı tipi olarak kavramsallaştırıldı temiz, havadar ve orantılı bir yazı karakteridir.

BELLEZA

Bu sevimli, sofistike, feminen sans-serif,latin yazı tiplerinden türetilen hümanist yazı tipleri grubuna aittir. İnce ve zengin vuruşlar arasında biraz daha kontrast olan Belleza, hümanist stile kişisel bir dokunuş katıyor ve klasik oranları kullanılabilirliği artıyor.

CAUDEX

Eski el yazısı metinleri yazdırmak amacıyla gelştirildi. Aslında tarzı, Orta Çağ  yazılarından gelen harflere çağdaş bir bakış açısı getiriyor ve kişiliği, modern işlevsellik ve klasik bir süslemenin birleşimidir. Normal, kalın ve eşleşen İtalik olmak üzere iki ağırlıkta gelir. Latin hargleri ve Yunanca harfleri içerir.

VİODA LİBRE

Kişisel ve ticari kullanım için tasarlanmıştır ve başlıklar ve daha küçük metinler için eşit derecede iyi çalışır. Yazı tipinin vuruşları, yumuşak, pürüzsüz çizgilerini çağrıştırıyor ve genel karakterleri ince ve zarif.