Meta’nın en popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram, yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Son haberlere göre platformun en çok kullanılan iki özelliği "hikayeler" ve "yakın arkadaşlar" değişime gidiyor.

 

1 - Hikayeler’in süresi değişiyor!
2 - Yakın Arkadaşlar özelliği güncellendi!

 

İşte detaylar...

 

1 - Hikaye Süreleri: 

Instagram‘da en çok vakit geçirilen yerlerden biri olan Hikayeler, kullanıcıların anlık durumlarını paylaştığı bir alan olmasıyla öne çıkıyor. Bu hafta çıkan haberlere göre, hikayelerin süresinde değişikliğe gidiyor. Yeni özellik ise Alessandro Paluzzi’nin X’teki paylaşımıyla ortaya çıktı.

 

Bilindiği üzere şu anda hikayeler 24 saatlik bir süre içerisinde paylaşımda kalıyor, bu süre dolduğunda ise otomatik olarak yok oluyor. Paluzzi'nin paylaşıma göre, “Haftam” adlı yeni bir özellik ile bu süre "yedi güne" çıkacak gibi görünüyor.

 

Kullanıcılar, favori hikâyelerini seçip bunları “Haftam” adlı bir koleksiyona ekleyerek hikayelerinin yedi gün boyunca aktif kalmasını sağlayabilecek.

 

Genel olarak Öne Çıkanlar özelliğiyle olan benzerliği nedeniyle bazı kullanıcılar tarafından bu özelliğin gereksiz olduğu dile getirildi. "Haftam" özelliği içindeki hikâye sayısıyla ilgili bir kısıtlama şu an mevcut değil, öte yandan koleksiyonu kimlerin görebileceğine dair kriterli de belirlemek mümkün olacak.

 

2- Yakın Arkadaşlar gizliliği:

 

Instagram, yakın arkadaşlar özelliğini başka bir boyuta taşıyor. Artık yakın arkadaşlar özelliği gönderileri ve reels videolarını da kapsıyor.

 

Önceden  yakın arkadaş listenizdeki kullanıcılarla sadece hikayeler ve notları paylaşabiliyordunuz. Instagram etkileşimi arttırmak için sevilen özelliği daha kullanışlı hale getirdi.

 

Bu özelliği bir süredir Facebook'ta kullanan Meta, şimdi Instagram'da da gönderilerinizi post ve reels farketmeksizin kimlerin göreceğini seçmenize izin verecek. Artık gönderilerinizi tüm takipçi listenizle paylaşmak zorunda değilsiniz.

 

Bir gönderiyi veya videoyu yalnızca yakın arkadaşlarınızla sınırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak gönderiyi paylaşmadan hemen önce görünen Hedef Kitle seçeneğini seçin.
  • Yakın Arkadaşlar seçeneğine basın.
  • Gönderinizi normalde yaptığınız gibi paylaşın.


Bu sayede paylaştığınız fotoğrafı veya videoyu yalnızca yakın arkadaşlarınız görecek. Bunun yanı sıra, listenizdeki kullanıcılarla yeni paylaşıldığını belirten yeşil bir yıldız simgesi çıkacak. Belirli hesapların yanında göreceğiniz yeşil yıldız size o kişinin yakın arkadaş listesinde olduğunuzun haberini veriyor.

 

Siz bu iki yenilik hakkında neler düşünüyorsunuz?