Google tarafından ilk olarak Google site haritaları olarak kullanıma sunulan ve sonrasında Google  Web yöneticisi merkezi olarak ismi değiştirilen Web yöneticisi panelinde bir isim değişikliğine daha gidildi. Yeni duyuru ile birlikte servis, Google Search Central olarak kullanılacak. Türkiye'de ise bu isim Google arama merkezi olarak belirlendi.

Peki işleyiş şekli nasıl olacak?

Web sayfalarının sıralamasıyla ilgili diğer birçok sinyalin yanı sıra site genelinde de bir sinyal oluşturur. Sistemlerimiz; fazla değeri olmayan, katma değeri düşük veya arama yapan kullanıcılara özellikle yardımcı olmayan içeriklerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlar.

Web'de gösterilecek daha iyi bir içerik olduğunda, içeriğinin büyük bölümünün pek faydalı olmadığı belirlenen sitelerdeki tüm içeriğin (yalnızca faydalı olmayan içerikler değil) Arama'da iyi performans gösterme olasılığı düşük olur. Bu nedenle, faydalı olmayan içeriği kaldırmak diğer içeriklerinizin sıralamasının yükseltilmesine yardımcı olabilir. 

Şu anda bu güncelleme kapsamında yalnızca dünya genelindeki İngilizce aramalar yer almaktadır. Google güncellemeyi gelecekte başka dillerde de kullanıma sunmayı planlıyor. Ayrıca, sınıflandırıcının faydalı olmayan içerikleri algılama şeklini hassaslaştırmaya devam edeceklerini ekledi.