Teknoloji devi Google, blockchain ve NFT'ler ile ilgili yeni bir karar aldı. Alınan karara göre blockchain ve NFT tabanlı uygulamalar, resmi olarak Google Play Store'da yayınlanabilecek. Bu karar ile yakında, Google Play Store'da resmi olarak yayınlanmış olan NFT odaklı oyunların sayısında artış olabilir.

Google'ın Play Store için yaptığı politika değişikliği önemli olsa da özellikle de NFT odaklı oyunlar ile ilgili bazı kısıtlamalar olacak. Bu kısıtlamaların başında şeffaflık geliyor. Böylelikle yeterince bilinçli olmayan son kullanıcının hayallere kapılmasının, heveslenmesinin önüne geçilecek. Ancak tüm bunlardan önemli bir husus daha var.

Google Play Store'da NFT kazanılabilen bir oyun veya uygulama yapan geliştirici, Google Play Store'daki tüm koşullara ek olarak, "Gerçek parayla kumar, oyunlar ve yarışmalar" politikalarına da uymak zorunda kalacak. Google, NFT veya kripto varlıklar üzerinden para kazandıran uygulama ve oyunları, platformdaki kumar uygulamaları ile aynı kefede tutmakta.