2024 ile ilgili Satoshi Ebitani çok ilginç bir konuya değiniyor!

"Uyku Ekonomisi" geliyor!

İş dünyası ofislerine dönerken ve işverenler pandemi öncesi çalışma biçimlerini yeniden yürürlüğe koyarken yeni yılda ilginç bir uyanış bekleniyor.

Çalışma tarzlarındaki değişim, tıpkı pandemi zamanında olduğu gibi pek çok kişide psikolojik gerginliğe ve uyku mücadelelerine yol açıyor.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için daha fazla şirket, uyku kalitenizi ölçen giyilebilir cihazlardan gece boyunca yatağınızın sıcaklığını ayarlayabilen sensörlerle donatılmış yatak örtüleri ve minderlere kadar her şeyi sunan, gelişmekte olan bir "uyku ekonomisine" güç veriyor.

Hatta Pokemon'un yapımcıları, kullanıcılar ne kadar çok uyurlarsa o kadar fazla Pokemon ile ödüllendiren bir uygulama ile harekete geçiyorlar.

Aynı şekilde iş dünyasının da uyku konusuna daha fazla nem vermesini bekliyoruz çünkü işverenler, bir işi tamamlamak için uykusuz kalmanın duygusal, fiziksel ve ekonomik zararlarının giderek daha fazla farkına varıyorlar. Önümüzdeki yıllarda şirketlerin çalışanlar için uyku takip cihazları satın alıp bunu teşvik etmeye başladıklarını göreceğiz.

Thrive Global CEO'su Arianna Huffington, Linkedin'de iş dünyasının uyku algısının değiştiğini yazıyor: "Teknoloji CEO'larının ne kadar az uyuduklar yerine ne kadar uyuduklaryla övünmeleri, zamandaki değişimin harika bir işaretidir."

Sizin bu öngörü hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!