Yeni açılan e-ticaret sitesinin en zor problemlerden biri tüketicilerin güvenini kazanmaktır. Tüketicilerin güvenini kazanamazsanız, satış yapmanıza engel olur. Ancak bu güven duygusunu kırmak ve tüketicileri e-ticaret sitenize çekmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler var.

İçeriğiniz ile ilişkilerinizi güçlendirin Müşterilerinizle kurduğunuz ilişkiler önemlidir fakat yeterli değildir daha iyi satışlar yapmanıza yardımcı olacak olsada, ürünlerinizi e-ticaret tarafında içerik çalışmaları yapmalı ve ilişkilendirmelisiniz. Bu nedenle, kullanıcılarla bir şekilde iletişim kurmalı ve onlara kendinizi anlatabilmelisiniz. Yararlanabileceğiniz şeylerden biri içerik pazarlamasıdır.

Markanızın sitenizin blog bölümünde, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanımlayacak içerikler oluşturabilirsiniz. Bu içeriği kullanmak için blogunuzun içeriğinden, e-posta ve sosyal medya çalışmalarından tüketicilerle iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. Normal blog içeriği oluşturun ve kullanıcılarla etkileşimde bulunun; Aynı zamanda sosyal medyada da bu içeriği paylaştığınız, kullanıcıların soru sormalarına, sorularına cevap vermeniz, sizin aramızdaki iletişimi güçlendirmeye başlayacaktır. Bu iletişim güçlendikçe, kullanıcıların güveni büyümeye başlayacaktır.

Kullanıcıların sitenizin güvenli olduğunu gösterin Sitenizin, kullanıcıların güvenini kazanmak için ne kadar güvenli olduğunu da gösterebilirsiniz. HTTP yerine HTTPS'e geçerek bilgi güvenliğinizi sağlıyoruz demek önemlidir. SSL sertifikasına önem vermeniz gerekmektedir. 3 boyutlu ödeme için güvenlik sisteminizi kullanmanıza izin vermek ve görünür bir şekilde paylaşmanız önemlidir. Sitenizi modern trendleri takip edecek şekilde tasarlamanın yanı sıra kullanıcıların güvenini de etkiliyor. Bu öğeleri doğru kullanmak, sitenizin güvenilirliğini müşterilerinize gösterecektir.

İade politikasını iyileştirmek Kullanıcıların dikkat ettikleri şeylerden biri iade politikasıdır. Kullanıcılar satın alma kararlarını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Kolayca iade edebileceklerini bilmek alım tarafında müşterileri rahatlatacaktır. Bu noktada, kullanıcılara güven vermek için çok iyi bir iade politikası geliştirmeniz gerekir. İade politikanızı iyileştirmek ve kullanıcıya bu aşamada fayda sağlamak, güven kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Farklı iletişim kanallarında aktif olun Müşteriler satın alma yapmadan önce sizin iletişime geçmek isteyebilir. En doğru kanallarda yer alarak size ulaşmalarını kolaylaştırmalısınız. Bu durumda farklı kanallarda iletişime açık olmalısınız. Ziyaretçiler size e-posta, telefon veya sosyal çevrelerle kolayca ulaşabilir.

İletişim bilgilerinizi açık ve net bir şekilde web sitenize koymalısınız, kullanıcıların size ulaşmasını kolaylaştırır. Bir açık kapı oluşturmak aynı zamanda satın alma kararı veren tüketicilerin fikirlerini değiştirmenize izin verir. Farklı bir iletişim kanalıyla iletişim kurmak bu noktada çok önemlidir.

Devamı gelecek...