Şu anda Google'da saniyede 63.000 arama yapılmaktadır. Kullanıcılar, alamayacakları şeyler de dahil olmak üzere, akla gelen her şeyi sormaktadır. Google, bir yandan ticaretin gelişmesini kolaylaştıracak, bu sebepten dolayı algoritmada çözülemiyor. Ancak ilk günden itibaren arama sonuçlarının zirvesine ulaşmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Kullanıcıların yüzde 90'ının yanlızca ilk sayfaya baktğı ve özellikle de arama sonucunun ilk satırının tıklanma oranı yüzde 57 hatırlatmak isterim, Böyle ise SEO nun anlamını daha iyi anlayabiliriz. Zaten biliyoruz ki, birçok tüccar bunun farkında ve bunu yapmak zorunda. Sorun, gerçekten işe yarayan bir planınız varmı ?

Aslında, arama motoru optimizasyonu (SEO) arama motoru geçmişi kadar eskidir. Kullanıcılar, arama motorlarının vedijital pazarlamanın önemini anladıktan sonra, tepeye tırmanma ihtiyacını da anlıyorlar. Bugün bu durum da tersine çevrilmişti, sokağın uzun markaları çok kötü hatalar yapıyor, ayrıca Google'ın dilinde milyonlarca insanı bilmeden uygun içerikler üretiyor. Tabii ki her gün bunu sürdürmek çok zor, artık bazı cezalar uygulamaktadır ve her türlü problemi çözdü. Bu listenin başlarında omak için ne kadar para harcamak lazım ?

Şahsen, arama motoru optimizasyonu beri uzun zmandır meşgul eden bşr uğraş. Türkiye de bu sektörde ile 2000 yıllarda tanıştı ve 2000'li yılların ortalarından bu yana elde edilen fark, birçok büyük ve küçük hikaye yazmıştır, uzun süre göz ardı edilen pazarlama ve satış değerleri yeni yeni her alanda değerlendirilmeye başlanmışır. Bugün bakarsak, çoğu ajans ve markanın bu alanda teknik ekipmanlarını çoktan tamamladıklarını ve asgari gereklilikleri karşılama konusunda endişeli olmadığını söyleyebiliriz. Teknik olarak uzun süreli ve çok değişmez bir SEO unsuru; Yenilenmiş yerlerde, dünya çapında dolaşım amaçlarına uygun olarak yapılması gereken şeyler olarak dolaşıyorlar. Ancak bugün, SEO konusunda uzmanlaşmış firmaların teknik ve içerik ekiplerinin yüzde cinsinden daha küçük ve küçük olduklarını görüyoruz. 

Başından itibaren üç tanınmış SEO gerçekleri vardır:

Google'ın diliyle eşleşen teknik dil, kaliteli içerik üretir, harici referans bağlantıları alır.

Evet, şimdi ilk madde için temel sırlar çözüldü, herkes küçük farklılıklar hariç, aynı noktaya ulaştı. İçeriği ne kadar zorlu tuttuğunuz önemli değil, bazı markaların kurumsal sitelerinden daha ileri gidemezsiniz. Marka konumlandırması nedeniyle, anlamsız ve riskli içerik barındırmak tercih edilmez.  Yanlış stratejiler ile google sizi engeller ve hayatınızın kaybını yaşayabilrisiniz. GOOGLE Türkiye'de %90 a varan kullanım oranı böyle birşeyin olması başınıza dijital olarak gelecek olan bir felakettir.

Bir örnekle verelim. Expedia, İngiltere tatil paketi sayfasına yüksek kaliteli bağlantılar sağlamak için Londra merkezli ajansla sipariş veriyor. SEO ajansı, Expedia için tarihi Londra görsellerini kullanarak içerik oluşturur ve bunları medya kanallarına dahil etmek için ayrıntılı bir çalışma başlatır. Kampanya sonunda, ITV Londra TV kanalı ve The Sun, Daily Mail, Bağımsız, Standart, Bu Para, İş İçeriği, Zaman Aşımı, BT ve basılı ve dijital haber kaynakları. Toplamda 89 link, yaklaşık 2,2 milyon görüş veren 112 mesaj alacaktır. Tabii ki, yaklaşık 100 bin sosyal paylaşım da bir hediyedir.

Görünüşte çok yaratıcı işler SEO dünyasını zenginleştiriyor ve PR'a daha da yakınlaşıyor. Dünyanın en büyük SEO ajanslarının çalışanlarının% 60-70'inin kendilerini buna adadığını biliyoruz. Ileride. İçeriği almak ve pazarlama sonucunu almak için bu yöntemi kullanabiliriz.Nasıl fikir ?

durucreative.com