2019 yılında dijital pazarlama bağlamında değinilecek ilk konu, kalabalık ve oldukça rekabetçi bir ortamda çalışmaktır.

1.3 milyardan fazla sitenin ziyaretçileri dijital medyaya çekmekte zorluk çekmesine rağmen, Google’ın dizine eklenmiş sayfaları 130 trilyon doları aştı.

Günde 10.000 pazarlama mesajı alan kullanıcıların dikkat süreleri 8 saniyeye düştü.

Amerikan Pazarlama Derneği (AMA) web sitesi, ortalama bir tüketicinin günde 10.000 pazarlama mesajı gördüğünü bildirdi.

Microsoft tarafından yapılan bir çalışmada tüketicilerin günde 600 mesaja maruz kaldığını söylemekte.

2.000 katılımcıyla gerçekleştirilen Microsoft'un bir başka çalışmasında, dikkatin eşiğinin 8 saniyeye düştüğü ortaya çıktı.

Facebook, mobil kullanıcıların ortalama olarak içeriği incelemek için sadece 1.7 saniyeye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Her gün, yaptıkları iletişim iletilerinin sayısı o kadar yüksektir ki, insanlar okumayı bırakıyor, sadece kendileri için önemli olan bir şey görene kadar göz atıyorlar.

Bu yüzden mesajınız aldığınız kişiye tam olarak uyması gerekmekte.

Kısa sürede kullanıcının ilgisini çekmek için, hedeflenmiş mesajları kullanmalısınız!


2019 yılında tüm izleyicileri tek bir pazarlama mesajı ile motive etmek çok zor olacak.

Her gün binlerce mesaj görüyorsunuz, okumuyorsunuz ve detaylandırmıyorsunuz. Birkaç saniye içinde insanların dikkatini çekmek, etkilemek ve gördükleri haberleri dinlemek için gelmelerini sağlama eşiğini geçmeniz gerekir. Tüm kitlelere tek bir mesaj vererek bunu yapmak mümkün değildir.

Farklı ve hedeflenmiş mesajlar verebileceğiniz ve her alt kümeyle belirli bir şekilde iletişim kurarak fark yaratabileceğiniz alt kitlelere bölmelisiniz.

2019 yılında bulunabilirliğinizi arttırmak için neler yaparsınız?

2019’da artık Google’ın web sitesindeki bir kaç işlemlerden bir adım önde olması mümkün olmayacak. SEO'nun başarısı için çalışma araştırması ve doğru stratejilerin geliştirilmesi, saha içi çalışmalar, web sitesi kullanılabilirlik çalışmaları, link geliştirme ve web SEO'daki nüfus artışı gibi başlıklar altında kapsamlı bir çalışma yapmanız gerekir.

Bu sonuçlarla arama sonuçlarına liderlik etseniz bile, web sitenizi tarama hızı ve sitenizi tıkladıktan sonra kalıp kalmama gibi faktörler bu başarının süresini belirler. Bu nedenle, arama sonuçları sayfasındaki reklam çalışmaları Bu ek bir çalışma olarak büyük önem taşımaktadır.

Google, özellikle snippet'leri, reklamları, görselleri ve videoları içeren arama sonuçlarının sayfa yapısını giderek daha fazla geliştiriyor. Böyle bir ortamda, bu konularda ek SEO çalışması yapmanız gerekir.

2019'da dijital göstergelerle en yüksek dönüşümü nasıl sağlarsınız?

2019 yılında, dijital reklamcılığın etkinliğinin arttırılması bir öncelik olacaktır.

Hızlı yükselen reklam bloğu kullanıcılarının sayısı, reklam bloğunu engelleyen kullanıcıların sayısı, 600 milyondan fazla olduğunu düşünün. Sonuç olarak, mobil reklamlara yapılan birçok tıklama yanlışlıkla yapılır. Bu, bir mobil reklam kitlesine tıklamak isteyenlerin yüzde 8’ine eşittir, şimdi bütçeyi boşa harcamak anlamına geliyor.

Dijital reklamcılık çalışmalarında en yüksek dönüşümü sağlamak için, hedef kitleyi doğru şekilde bölmek ve her alt kitle ile onları en çok motive edecek şekilde iletişim kurmak gereklidir.

2019'daki sosyal medya çalışmalarında nelere dikkat etmelisiniz?

Dünyada 2007 yılında 373 milyon olan sosyal medya kullanıcılarının sayısı bugün 3 milyarı aşıyor. Bu yapıya rağmen, markalar birçok çalışmada sosyal medya ticari sonuçlara ulaşmanın en büyük sorun olduğunu belirtmeye devam ediyor.

Diğer pazarlama faaliyetlerinde olduğu gibi, sosyal medyada farklı mesajlar verilebilecek her kitleyi farklılaştırmak ve görüşlerini hayata tam olarak hizalayan mesajlar sunmak en iyisidir.

Her web sitesinde belirli platformlar geliştirmek önemlidir, örneğin: Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn ve Twitter'da. Başarı için, algoritmaların haber akış sayfalarına yönelik etkileşimine öncelik vermek önemlidir.