Günümüz çağında görsel çalışmaların etkisi kullanıcılar üzerinde her geçen gün artmakta. Kullanıcı deneyimine önem veren her şirket dijital platformlarda ki başarısını artırmaya devam ediyor. Sizde ‘’dijital de ki mağazam’’ diyeceğiniz; web siteniz, e-ticaretiniz veya mobil uygulamanız da ki UI deneyimine daha fazla önem verebilirsiniz. Bu yazımızda UI Tasarımlarda kullanılan  Buton türlerini sizinle paylaşmak istedik.
 

1.Harekete Geçirici Butonlar (Call-To-Action Button)

Bu düğmenin amacı; satın alma işlemini başlatmak veya dönüşüme teşvik etmektedir. Harekete geçirici mesajları yoğun olarak e-ticaretlerde veya satın almaya teşvik edici reklam kampanyalarında görebilirsiniz. Örneğin; Form Gönder, Ön Bilgi için Başvur, Hemen Satın Al vb.

 

2.Metin Butonlar
Bu düğmenin amacı; kullanıcının ana kontrol alanından ayrılmadan etkileşimde bulunması için kullanılır. Örneğin; Bir web sitesinde bulunan kataloğu indirdikten sonra farklı bir işleme teşvik etmek için kullanılır.

 

3.Hayalet Butonlar (Ghost button)

Hayalet düğmeler genellikle dikdörtgen şekilde boş ve şeffaf görünür. İçerik metin iken, çok ince çizgi ile sınırlandırılmıştır. Tasarım açısından hayalet düğmeleri kullanmanın çeşitli avantajları vardır. 'Düz' ve 'minimal' web sitelerinde iyi çalışırlar. İnce tasarımları, sayfadaki diğer tasarım öğelerine önem verebilir. Ayrıca, duyarlı web siteleriyle iyi çalışma eğilimindedirler.

 

4.Simge Butonlar

Bu düğmeler; Nesneleri veya eylemler temsil etmektedir. Kullanıcılar tarafından bu düğmeler aktif olarak kullanılmaktadır. Örneğin; web sitenizde sunmak istediğiniz facebook

 

5.Kayan Eylem Butonlar (Floating Action Button)

Bu düğme, mobil uygulamalar için yaygın olarak kullanılan ögelerden biridir. Daire içine alınmış bir simge gösterilir ve kullanıcıların aradığı bileşenlere ulaşmasını sağlar. Floating Action Button(FAB) Material Design prensiplerine göre bir sayfada ön plana çıkartılmak istenen aksiyon olarak tanımlanıyor. Floating Action Button en basit anlatımla sayfada diğer tüm UI elementlerinin önündeki aksiyon olarak düşünülebilir.