Sosyal Medya Kullanım Oranı Artıyor!

   Dünya genelinde 4 milyardan fazla insan artık sosyal medya kullanıyor. Her gün 2 milyon yeni kullanıcı sosyal medya hesaplarını oluşturmaya devam ediyor. Mevcut kullanıcılar ise hayatının %15 ‘ini sosyal medya platformlarını kullanarak geçiriyor.

   Bu verileri gördükçe sosyal medyanın kullanıcılar üzerinde ki etkisinin her geçen gün arttığını ve kullanıcılar açısından önem kazandığını söyleyebiliriz.

   We are social’in Küresel Statshot Raporuna göre (Ekim-2020)  Son 12 ay içerisinde sosyal medyayı benimseme oranı da %12’den fazla artmış durumda.

   Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de kullanılmaya başlanan Instagram Alışveriş özelliği ile de Sosyal medya üzerinden satış yapmak isteyenlerin sayısını artmaya devam ediyor.

    Instagram Alışveriş özelliği işletme sahiplerine yeni pazarlama yöntemleri sunarken, kullanıcılar içinde direkt instagramdan satın alma fırsatı veya web sitesine ulaşarak satın alma imkanı sunuyor.

    Facebook ve İnstagram da oluşturulan mağazalar ise işletmelerin sayfalarında daha fazla ürün sergilemesine imkan tanımakta.

Sizde işletmeniz için sosyal medya planlaması yapabilir, satış stratejinize en uygun planlama ile işlerinizi büyütebilirsiniz.