Hem arama yapanların hem de reklam verenlerin pandemi sonrası seyahatten ve talep artışından en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olmak için üç yeni seyahat ürünü ve güncellemesi duyuruldu.

1) Tatil kiralamaları artık Otel sonuçlarında gösteriliyor. Daha fazla kullanıcının 'konaklama' ile ilgili terimler araması ve kiralık mülklerin güvenlikleri üzerinde daha fazla kontrol sağladığına inanmasıyla, Google artık bu tür mülkleri otel reklamları listelerine ekledi.

2) Otel Reklamları, özet akışı verilerini otel rezervasyon uzantılarıyla metin reklamlara ile genişletilebiliyor. Otel reklamları feed verilerinin arama ağı reklamı uzantılarına çekildiği yakın zamanda test edilmiştir. Google'dan gelen haberler, bunun önümüzdeki haftalarda ve aylarda tamamen kullanıma sunulacağı yönünde. Bu nedenle, arama listelerinde daha fazla otel uzantısı görmeyi bekleyeceğiz.

 3) Komisyon (konaklama başına) raporlama, destek ve faturalandırma güncellemeleri. Bu güncelleme, reklam verenlerin iptal edilen konaklamalar için değil, yalnızca tüketilen konaklamalar için ödeme yapmasını sağlar. Diğer güncellemeler, iptal edilen konaklamalar ve komisyon teklif ayarlamaları için daha kolay raporlamayı içerir. Bu güncellemelerle Google, özellikle aramada reklam veren kiralık yazlık sahipleri olmak üzere seyahat endüstrisini desteklediğini göstermiştir. Bu güncellemeler ve arama motoru sonuç sayfasında daha fazla otel uzantısı ile otel reklamları yerleşimleri için daha fazla rekabet olacak. Umarım 2021 yazında seyahat endüstrisini teşvik etmeye yardımcı olur.