Dinamik Arama Ağı Reklamları (DSA), var olduğunu hiç düşünmediğiniz trafiği yakalamanın mükemmel yoludur. Benzersiz aramaları yakalar, bu da daha fazla fırsata yol açar ve sitenize daha fazla trafik çeker. Dinamik arama ağı reklamlarının ne olduğunu, nasıl kullanılacağını, neden kullandığımızı ve en iyi uygulamaların neler olduğunu öğreneceksiniz.

Dinamik Arama Ağı Reklamları Nedir?

Dinamik Arama Ağı Reklamları, ürünlerinizi veya işletmenizi Google'da arayan kullanıcıların keşfetmelerinin kolay bir yoludur. Google web sitenizi taradığından ve arama sorgularını web sitenizle yakından alakalı olanlarla eşleştirdiğinden, bu tür reklam "iyi gelişmiş bir web sitesine veya büyük bir envantere sahip reklamverenler için idealdir". Başlıklar ve açılış sayfaları, içeriğiniz kullanılarak dinamik olarak oluşturulur; bu, reklamın her zaman alakalı olduğu ve çok zaman kazandırdığı anlamına gelir. Bir hesapta bu tür reklamlar olmadan, alakalı aramaları veya insanların markanızı ve ürünlerinizi aradığı benzersiz yolları kaçırabilirsiniz.

Dinamik Reklam Ağı ile Neyi Hedefleyeceğinizi Nasıl Seçersiniz?

DSA’, reklam aramalarınızı hedeflemek için açılış sayfalarınızdaki içeriği kullanır, ancak bu açılış sayfalarını çeşitli şekillerde seçebilirsiniz. URL_Contains – bu seçenek, belirli bir dize içeren belirli URL'leri hedeflemenize olanak tanır. Kategoriler – bu seçenek, web sitenizden açılış sayfası grupları seçilerek Google Ads tarafından oluşturulur ve bunları temaya göre düzenler. Bunlar, dinamik reklam hedefleriniz olarak kullanmak istediğiniz kategoriyi işaretleyebileceğiniz bir seçenekler listesinde gösterilecektir. URL_Equals – bu seçenek, web sitenizden belirli açılış sayfalarını hedeflemenize olanak tanır. İnsanların, süreci test etmek için ana sayfalarını kullanarak DSA'ları kullanmaya başlaması yaygındır. Sayfa Beslemesi – bu seçenek, tüm özet akışınızı hedefleyebileceğiniz anlamına gelen bir URL e-tablosu yüklemenizi gerektirir.

Dinamik Arama Ağı Kampanyalarının, Standart Kampanyalardan Farkı Nedir?

Standart bir metin kampanyasına benzer şekilde, DSA kampanyaları tıklama başına maliyet teklif stratejisi kullanabilir. Bu, birileri reklamınızı her tıkladığında yine de ödeme yapacağınız anlamına gelir, ancak standart kampanyaların aksine, DSA'lar anahtar kelime kullanmadığından bunu her bir anahtar kelimeye uygulamazsınız. Bunun yerine, örneğin hedeflemeyi seçtiğiniz URL gibi, seçtiğiniz hedef düzeyine teklifler uygularsınız. Daha sonra, reklam sıralamasına göre sonuçlarda gösterileceksiniz. DSA Kampanyaları ile Standart Kampanyalar arasındaki diğer fark, reklamın biçimlendirilme şeklidir. Google, başlığı ve gerekirse ilgili nihai URL'yi oluşturmak için bilgileri doğrudan seçtiğiniz açılış sayfasından veya özet akışından alır. Sizden istenen reklamın tek kısmı açıklamadır. Bu, bu dinamik reklam hedefindeki tüm reklamlar için aynı olacaktır; bu nedenle, reklamınızın kullanıcıya mümkün olduğunca fazla bilgi verecek kadar uyarlandığından ve aynı zamanda hedefin alabileceği tüm ürünlere uygulanacak kadar genel olduğundan emin olmanız gerekir.